STYRELSEN

 

Martin Jonasson, Ordförande

 

Man kan lugnt säga att Martin har vuxit upp med Öster. Som son till den legendariske ”Ambulans Jonas” som var Östers förste hejarklacksledare – långt innan supporterklubbar och tifo var uppfunnet – har han följt Öster från nära håll sedan guldåret 1968.

2009-2015 kunde man höra hans stämma ljuda över först Värendsvallen sedan Myresjöhus Arena då Martin har varit Östers ordinarie speaker under de här åren.

Martin tror stenhårt på den verksamhetsplan (Plan 2020) som styrelsen fastslagit (PDF) och ser som ett av sina mål som ordförande att säkerställa att hela föreningen drar åt samma håll och jobbar efter denna plan.

När Martin inte ägnar sig åt Öster så jobbar han inom ICA Gruppen. Han har varit företaget troget sedan sedan sjuttiotalet och genom åren där haft chefsjobb inom utbildning, köpmannautveckling, försäljning, information mm.

Martin har ingen framstående idrottkarriär på sin meritlista. Allmänt sportintresse och idrott på motionsnivå är det som gäller. Övriga intressen är bl a matlagning och musik. Minst en tur till Alperna blir det också varje år.

Familjen består av fru (Margareta) och tre utflugna barn placerade i Göteborg och Malmö. Samtliga givetvis stora Österfans! Valdes in i styrelsen 2016.

E-mail: martin.jonasson@ostersif.se

 
 

Johan Lindberg, ledamot

 

Johan är 49 år och har spelat fotboll hela sitt vuxna liv. Januari 1974 gjorde han sin första fotbollsträning i Öster och 1987 lämnade han föreningen för Växjö BK men kom tillbaks till Öster 1990. Johan har därefter i omgångar representerat Växjö BK, Alvesta, Älmhult ,Lenhovda IF och de senaste 15 åren Räppe GOIF. Johan har han även arbetat som ungdomsledare i Öster under 6 år.

Civilt så driver Johan tillsamman med Mikael Svensson Creon där de hjälper större bolag att stärka sina kunders varumärke via produkt media. Familjen består av frun Mona och barnen Andreas och Mattias.

Styrelsearbetet blir en ny utmaning och där Johan hoppas kunna bidra med egna erfarenheter från både fotbollsplan och företagandet för att föreningen skall nå sitt mål att igen bli en allsvensk klubb. Valdes in i styrelsen 2016.

E-mail: johan.lindberg@ostersif.se

 

 

Johan Milton, ledamot

 

Bakgrund som ledare och tränare för Östers IFs P03. Engagerad i Östers Ungdomsstyrelse under två och invald i styrelsen 2016. Arbetar på Elajo El & Energiteknik som Enhetschef i Växjö. Valdes in i styrelsen 2016.  

E-mail: johan.milton@ostersif.se

 

 

Sven Johannesson, ledamot

 

Sven är 47 år och är uppväxt på Bastövägen i Växjö. I sitt dagliga arbete så jobbar Sven som skattejurist på Deloitte, över hela Småland. Svens egna fotbollsmeriter är blygsamma med division fyraspel som högst. Efter att varit ifrån stan i 15 år flyttade familjen tillbaka 2001 och bor i en villa på Öster. Sven har under ca 10 år varit ungdomsledare i bl.a. Östers IF och har haft hand om 92:orna. 

Sedan 2009 har Sven haft ansvar för herrsektionen och suttit med i huvudstyrelsen. Om Sven inte jobbar eller är engagerad i fotbollen, så spelar han gärna golf eller reser med familjen. Svens mål med uppdraget i Östers IF är att utveckla föreningen till att bli allsvensk på alla nivåer. Öster ska vara i topp när det gäller att ta få fram egna spelare, som får en bra utbildning på alla sätt samt vara det självklara alternativet i Småland när det gäller rekrytering.

E-mail: sven.johannesson@ostersif.se

 
 

Johan Kåberg, ledamot

 

Johan inledde sin fotbollskarriär i IFK Gislaved i början på 70-talet – en fotbollskarriär som toppades med guldet i Bullerby Cup 1977. I början av 90-talet spelade Johan i ett hårt satsande Växjö Norra, ett Norra som leddes av den blivande legenden Nanne Bergstrand. Nanne tyckte att Johan hade mycket fotboll i sig... men fick sen sitta kvar på bänken. Och som många missförstådda fotbollsspelare sökte Johan ny klubb. Sandsbro AIK blev ny adress. Karriären tog dock inte fart, snarare hade Johan med ålderns rätt tappat fart på planen och gjorde sig bättre till rätta som programbladsredaktör och speaker vid SAIKs hemmamatcher. Just nu är Johan tränare för Växjö BKs framgångsrika pojkar 00. Östers IF har Johan följt på nära håll sedan flytten till Växjö 1989. Ett Östers IF som 1989 gick obesegrat genom serien - Det är detta, det vinnande Östers IF Johan vill se på Östers nya arena i framtiden! Utöver Öster finns bara ett favoritlag - Leeds United! Till vardags arbetar Johan som rektor på ProCivitas Privata Gymnasium. Ett fantastiskt jobb där han har förmånen att få arbeta med många lovande spelare i Östers IFs A-lag och Akademilag.

E-mail: johan.kaberg@ostersif.se

 

 

Mats Fransson, ledamot

 

Mats är född 1951 och kommer ursprungligen från Nybro med ett medfött hockeyintresse. Förändringen från hockey till ett grundmurat fotbollsintresse skedde 1969 genom att militärtjänstgöringen på I 11 påbörjades. 

Då var fotbollen verkligen het i Växjö. På kvällsmatcherna gick man bara över vägen från logemetet till ”vallen”, för att se fantastisk fotboll. Mats trivdes i Växjö och beslöts sig att stanna kvar i staden efter fullgjord värnplikt. 

Den yrkesmässiga vägen gick genom Hagströms Musikaffär i Växjö till chef och ägare för Anticimex i Blekinge resp Kronobergs Län. Mats sålde bolaget för 1 ½ år sedan och jobbar numera, som egen konsult, med företags och affärsutveckling . Att jobba som entreprenör och mentor är det mest stimulerande som finns i Mats värld. Grundtanken att Östers IF skall vara folkets förening med stor del av egen förädling samt ”närproducerat” spelarmaterial delar Mats fullt ut. 

E-mail: mats.fransson@ostersif.se

 

 

Jonas Karlsson, ledamot

 

Jonas Karlsson är 49 år och är uppvuxen och bor i Lenhovda med sin familj. Han arbetar som finanschef på Holmgrens Bil AB. Jonas har tidigare arbetat i motsvarande befattningar inom bland andra ProfilGruppen och Hydro Aluminium samt även hunnit med några år som revisor. 

Jonas har följt Östers IF sedan barnsben och ser fram emot nya säsonger, företrädesvis i allsvenskan, genom satsningen på spelare från närregionen. Inom styrelsen kommer han att särskilt arbeta för utveckla rutiner för finansiell styrning och kontroll för att etablera långsiktig finansiell stabilitet. Detta blir inte minst viktigt mot bakgrund av föreningens åtaganden avseende Myresjöhus Arena.

E-mail: jonas.karlsson@ostersif.se

 

 

Henrik Stridh, ledamot

 

Bakgrund i finansbranschen och arbetar idag med riskkapital mot små och medelstora företag, sitter även med i Öster Support AB:s styrelse. Valdes in i styrelsen 2011. 

E-mail: henrik.stridh@ostersif.se

 

 

Fredrik Gustafson, ledamot

 

Bakgrund som fotbollspelare i Östers IF A-lag, arbetar idag med föräskringar på Trygg Hansa.                         Valdes in i styrelsen 2015.  

E-mail: fredrik.gustafsson@ostersif.se