FOTBOLL I SKOLAN

Östers IF skolsamarbeten

Allmänt

Sedan mer än ett decennium tillbaka har Östers IF samarbetat med skolor i Växjö. I dagsläget samarbetar vi med två skolor – ProCivitas Privata Gymnasium och Thorén Framtid (årskurs 6-9). Verksamheten är anpassad och certifierad enligt Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Fotboll i grundskolan (årskurs 7-9).

Östers IF ansvarar för fotbollsutbildningen. Vid två till tre pass i veckan, beroende på ålder och val av utbildning, ges eleverna goda förutsättningar att träna och utvecklas inom sin idrott. Eleverna skolas i en elitförening som andas historik och framtid. Föreningen erbjuder eleverna bra träningsfaciliteter, både inom- och utomhus, i form av naturgräs, konstgräs och bra utrymmen för fysträning. Träningen genomförs tillsammans med behöriga och meriterade tränare.