AKADEMI & UNGDOM

På Akademi- och ungdomssidan är målet att bedriva en allsidig och stegrande verksamhet för spelare från 5 år till 19 år. Verksamheten ska byggas på ett breddtänkande, men stegras mot ett elittänkande i de äldsta åldersgrupperna. Öster har 500 ungdomsspelare och 70 ledare.
För extern hemsida Akademi & Ungdom – klicka här.

Vi utvecklar framtidens fotbollsspelare!

Akademi 13-19 år

Här finns en samverkan mellan skola och fotboll. Öster har ett långvarigt samarbete med Thorén Framtid (årskurs 6-9) och Procivitas (gymnasium). Spelare från tjugo klubbar i Kronoberg representeras genom fotboll i skolan. Vårt U19-lag spelar sedan 2009 i U19 Allsvenskan, vilken är Sveriges högsta serie. Målet för U17 och U19 är att utbilda och utveckla spelarna inför A-lagsfotboll.

Ungdom 5-12 år

Våra yngsta spelare, tjejer och killar som är 5 år, börjar med "Kul med boll". Ungdomsspelarna tränas av välutbildade och duktiga föräldraledare som följer klubbens träningsupplägg och riktlinjer för fotbollsutveckling och glädje.

Stöd Östers IF Akademi & Ungdom

Genom föreningsinsamlingen har Östers IF startat en insamling til föreningens ungdomsverksamhet. De ekonomiska medlen som kommer in går till utbildningen av ungdomsledare och våra framtida fotbollstalanger. Varje gåva oavsett storlek kommer att vara betydelsefull och göra skillnad. Det går att ge en engångsgåva eller bli månadsgivare med valfritt belopp. Lämna ditt bidrag här.

Spelarutbildningsplan

I föreningens spelarutbildningsplan kan du läsa mer om hur vi bedriver vår spelarutveckling från 5 år upp till 19 år. Här beskriver vi de olika utvecklingsstegen och beskriver träningsinnehållet för varje åldersgrupp i allmänhet, säsong, träningsmängd, träningsmoment och målvaktsträning.

PDF Uppdaterad 2016-03-29