Tillsammans för Växjö


Östers IF vill göra skillnad. En skillnad som spelar roll för ungdomars framtid. Genom vårt uppdrag och ansvar att utbilda och fostra, inte bara fotbollsspelare utan även människor, vill vi kunna bidra till ett socialt hållbart samhälle för barn och ungdomar i Växjö kommun. 


Vårt hållbarhetsarbete, Öster i Samhället, syftar till att genom värdeskapande fotbollsprojekt bidra till ett Växjö byggt på integration och kamratskap, fritt från mobbning och utanförskap. Där är vi inte riktigt än. Men vårt mål är att genom fotbollens förenande kraft, tillsammans med företag och privatpersoner i Växjö, arbeta för att vi ska komma dit. 

Genom ett bidrag till Öster i Samhället hjälper du oss att komma ett steg närmre ett socialt hållbart samhälle för Växjös alla barn och ungdomar. Det kan du göra på följande sätt:

Företag: 5 000 kr eller valfritt belopp. I avtalet ingår onmämnande på Östers hemsida och sociala medier samt bild "Tillsammans för Växjö" att dela i sociala medier för att visa ert stöd. Kontakta andreas.skagerlind@ostersif.se för mer information.

Privatpersoner: Valfritt belopp. Klicka här för att bli en del av Öster i Samhället.
Tack för ditt bidrag. 


Hit går pengarna
Alla bidrag går till våra samhällsprojekt för barn och ungdomar där vi kan göra skillnad. En av våra samhällsprojekt är Nattfotboll, där vi på fredagkvällar mellan klockan 21-24, oktober–april, öppnar upp Tipshallen för alla ungdomar i Växjö kommun. Målet med Nattfotboll är att bidra till minskad kriminalitet och utanförskap, ökad motion samt att skapa en positiv sammanhållning bland ungdomar från olika stadsdelar i Växjö. Nattfotbollen är ett samarbete med Växjö Kommun.

– Polismyndigheten tackar Östers IF och Växjö kommun för arbetet med nattfotbollen – vi är imponerade över att ni lyckas samla så många ungdomar från olika grupper och kulturer till en gemensam aktivitet. Nattfotbollen är ett viktigt initiativ som främjar hälsa, sysselsättning, gemenskap och integration. Några av de ungdomar som deltar hade annars kunnat befinna sig i riskzonen för utanförskap – därför är Östers arbete med denna grupp viktigt. Ni ska vara stolta över att ni som idrottsförening tar ett så stort samhällsansvar för våra ungdomar. Ni gör skillnad. 

Ola Severinsson, Polisen i Växjö.