KLAR SEGER MOT VÄRNAMO

Under eftermiddagen besegrades IFK Värnamo i kylan på Fagrabäcks konstgräsplan, en match som slutade 5-2 till rödblått. Anfallsparet David Johannesson och Gustav Ahrn gjorde två mål vardera.

En match som startade med spelet under kontroll för hemmalaget, däremot en relativt handelsefattig första halvlek. Första målet förlöser och görs utav David Johannesson i den 29 matchminuten, fint inspelad från kanten av anfallskollegan Gustav Ahrn.

Inga fler mål i den första halvlek, 1-0 står sig hela vägen till pausvilan.

Andra halvleken hinner bara spelas i tre minuter innan det kvitteras till 1-1 från IFK Värnamo efter något slarvigt spel på egen planhalva från hemmalaget. Ett oavgjort resultat som däremot inte står sig länge, utan två minuter senare så tar hemmalaget återigen ledningen när Gustav Ahrn gör 2-1 i den 50 minuten, vackert framspelad av Joao Pedro.

Dryga tjugo minuter senare så utökar Öster ledningen till 3-1. Gustav Ahrn gör sitt andra mål för dagen, återigen fint förarbete av Joao Pedro som står för sin andra assist för dagen. Strax därefter sätter David Johannesson dit 4-1 på en retur och gör sitt andra mål i matchen.

Med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid så skjuter Calle Johansson in 5-1 via en försvarare som styr bollen i mål, nästintill direkt därpå reducerar Värnamo tillställningen efter flipperspel i Östers straffområde i samband med ett hörna.

Resultatet står sig matchen ut, 5-2 är ett faktum efter 90 spelade minuter.

Christian Järdler om matchen:

”Jag tycker att vi har ett bra tempo i anfallsspelet idag, bra rörelse i laget och mycket spel på löpande spelare. Vi blir lite slarviga med bollen emellanåt men sett över 90 är jag nöjd med både prestation och resultat."

Startelvan för dagen:

Strandqvist

Larsson - Lundgren - Örnblom - Ericsson

Pavic - Ljungberg - Andreasson - Joao Pedro

Johannesson - Ahrn

Jonathan Larsson gjorde sitt andra framträdande i Östertröjan och spelade dryga 75 minuter.

Joao Pedro, med två assist i matchen. En av matchens förgrundsfigurer.

Bilder: Andreas Nielind/bilderna.it